Reklama
 
Blog | Dan Černohorský

Vítězslav Jandák opět převlékl kabát

Špatných herců je spousta. Špatných ministrů taky. Politických přeběhlíků jakbysmet. Ale Vítězslav Jandák je jen jeden. Samolibý buran urážející kohokoliv, kdo má jiný názor. Politická karikatura cestující ze Sládkovy Republikánské unie přes KDU-ČSL, ODS, až do Paroubkovy ČSSD, kde byl více než rok ministrem kultury. Teď chce být senátor za Burešovo ANO.

Jandák vítá rudoarmějce
z filmu Osvobození Prahy (režie Otakar Vávra, 1975)

Ten Jandák, který v roce 2006 prohlásil, že kdo nebude volit ČSSD, tomu dá přes držku.

Ten Jandák, který přirovnal skupinku mladých lidí, bavících se na ostrůvku uprostřed Vltavy, k nacistickým jednotkám SA. Jen proto, že vystřelili pár rachejtlí při hlubokomyslných projevech papalášů ČSSD na mítinku v Českém Krumlově v roce 2009.

Ten Jandák, který jako radní Rady Českého rozhlasu nazval novináře Janu Machalickou a Jindřicha Šídla „vodpadem“, a který na adresu legendárního hudebního kritika, antikomunisty a šiřitele bigbítu v normalizačním Československu Jiřího Černého, jemuž v té době bylo 83 let, pronesl, že „až ho potká, tak mu ji flákne“.

Nemám Jandáka herce rád. Kromě těch pár záblesků ve filmech Copak je to za vojáka a Tankový prapor, nebyl nikdy ani dobrý, ani zábavný. Proto zřejmě nikdy nedostal hlavní roli. Ale každý nemůže být hvězda. Budiž.

Nemám rád ani politika Jandáka. Vyzrálost toho, kdo dokáže během 15 let vystřídat 4 politické strany z různých konců politického spektra, je někde na úrovni prvňáčka ze základní školy, který se každou hodinu zamiluje do jiné paní učitelky.

Ale především nemám rád Jandáka člověka. Hulváta, který nectí názor druhého, neumí diskutovat. Jeho hlavní zbraní jsou urážky a dehonestace oponentů, vyhrožování fyzickým napadením, bouchání do stolu.

Pokud Jandák prohlašuje: „Jsem absolutní přívrženec Miloše Zemana a budu ho podporovat.“ a o Babišovi tvrdí: „Mluví normálně. Něco v životě dokázal a potom lidem říká, že odstraní nešvary. Ty, které zavedly strany minulé.“, pak bylo jen otázkou času, kdy se ke spolku Zeman-Bureš přidá.

Je smutné, vidět potomka bojovníka proti nacismu i komunismu, politického vězně a mimo jiné i zpravodajce britské rozvědky, jak kolaboruje s agentem StB Burešem a komunistou a lhářem, toho času sídlícím na Hradě. Ale musím uznat, že sprostotou a urážkami se k nim hodí dokonale.

Reklama